Uw duurzame totaaloplosser.

Wij optimaliseren de warmtehuishouding van uw huis, op een duurzame manier.

Bekijk onze video

45 seconden

Gratis zonnepanelen-scan en bereken binnen 1 minuut uw besparing!

 • Bespaar gemiddeld €58 euro per maand

 • Tier-1 A-Merk zonnepanelen

 • 100% klanttevredenheid en garantie

De ingevoerde gegevens zijn SSL beveiligd
 • Binnen 24 uur een offerte

  Ontdek binnen één werkdag wat zonnepanelen jou opleveren

 • Plaatsing binnen 30 dagen

  Géén lange wachttijden, wij streven er naar om de zonnepanelen binnen 30 dagen te plaatsen op jouw dak

 • Next-day delivery

  Voor 23.59 uur besteld, de volgende dag gratis thuisbezorgd

Serveis Duurzame Oplossingen

De grootste installateur van Noord Nederland.

 

Een slim duurzaam energienet, daar geloven wij in. Dit begint met het installeren van zonnepanelen op ieder geschikt dak.

Bekijk onze video

60 seconden
Energie opwekken

Het begint bij een persoonlijk legplan voor jouw dak.

Exacte opbrengstberekening

Wij maken gebruik van moderne software dat is ontwikkeld door de TU Delft. Deze simulator houdt rekening met de zoninstraling op jouw locatie, de gekozen materialen en produceert een geavanceerde schaduwanalyse op basis van LIDAR 3D data. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen zullen gaan opwekken.

Icon line-right-left
Icon line-right-left-mobile
Geen keuzestress

Alleen dé beste zonnepanelen. Voor jou geselecteerd.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij werken enkel en alleen met toonaangevende fabrikanten die zijn opgenomen in de Bloomberg Tier 1 lijst en zich sterk focussen op innovatie. Elk product in ons assortiment is van tevoren grondig onderzocht en uitvoering getest door onze specialisten. Doordat wij onze producten tactisch inkopen ben jij verzekerd van maximaal rendement en dé beste garantiecondities.

Icon line-left-right
Icon line-left-right-mobile
Opbrengst

Live inzicht in je prestaties.

Weten wat je bespaart

Onze monteurs installeren de app op locatie. Je hebt direct live inzicht in je prestaties,zo weet je precies wat je bespaart. Het is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor je smartphone of tablet.

Icon line-right-middle
Icon line-right-middle-mobile

Een gemiddeld huishouden
bespaart per jaar met zonnepanelen gemiddeld:

25

Bomen

1250

CO-2

1250

Euro

Het team van Serveis
staat voor u klaar!

 • Betaal pas na de installatie

  Je betaalt bij Serveis pas nadat de installatie is opgeleverd en je 100% tevreden bent met het resultaat

 • Full-service ondersteuning

  Wij ondersteunen jou van a tot z en gaan tot het uiterste om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 • Beste prijs/kwaliteit garantie

  Jij ontvangt van ons altijd dé beste prijs. Ergens anders goedkoper? Laat het ons weten!

Installatie door Serveis.

 

De dag dat jouw zonnepanelen worden geïnstalleerd, is een fantastische dag. Vanaf deze dag ga je profiteren van voordelige zonnestroom en help je mee aan de elektrificatie van Nederland.

 • Meer dan 5.200+ installaties

  Al sinds 2014 zijn wij actief in de noordelijke provincies. Door onze ervaring kunnen wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

 • VCA- gecertificeerd en opgeleid

  Wij zijn aangesloten bij keuringsinstanties, zijn gecertificeerd en werken volgens de richtlijnen van de NEN-1010.

 • Eerlijk advies

  Wij geloven erin dat transparantie en verwachtingsmanagement fundamentele elementen zijn voor elke samenwerking. Hier maken wij onszelf elke dag hard voor.

9,7

Klantwaardering
1264

Klanten & hun verhalen.

Al 1264 huishoudens in Groningen gingen jouw voor.

“Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde”

Werkzaamheden nauwkeurig opgenomen, duidelijke offerte. Het werk is goed uitgevoerd door vriendelijke medewerkers(erg correct en vocabulaire kundig). Alles netjes achtergelaten. Door het bedrijf hulp gehad bij aanvraag isolatie subsidie. We merken al dat de isolerende maatregelen, vloer-en spouwmuur, besparing en comfort opleveren. We zijn uiterst tevreden over het resultaat en de firma Serveis!

5/5 sterren
Erika van Heggelen Huizum

“Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde”

Ik heb het contact en de installatie als zeer vakkundig ervaren. De vakmensen hadden een dag nodig om alles te plaatsen en in werking te stellen (24 panelen). Ze liggen inmiddels ongeveer een jaar en heb nog geen enkel probleem gehad. Mooi bedrijf!

5/5 sterren
Peter ver Stegen Groningen
Stap 1:

Persoonlijk advies.

Vrijblijvend legplan en adviesgesprek

Tijdens het eerste gesprek, zullen wij samen met u door middel van onze moderne software met seizoens-simulatie een legplan opstellen. In dit legplan verwerken we uw persoonlijke wensen en behoeften waarna u deze gratis toegestuurd krijgt.

 

Vervolgens plannen we samen met u een geheel vrijblijvend gesprek in. (Hierbij houden we alle corona-regelementen in acht.) Samen met u kijken we aan de hand van het legplan naar uw huis en bespreken we opnieuw uw wensen en behoeften. Zo zullen we samen bijvoorbeeld naar de ligging en bijvoorbeeld de kleur van de panelen kijken. Eventuele aanpassingen zullen wij verwerken in het definitieve legplan.

Icon line-right-left
Icon line-right-left-mobile
Stap 2:

De zonnepanelen installeren.

Een fantastiche installatiedag

Onze enthousiaste monteurs overleggen alles tot in detail met jou. Iedere installatie wordt stap voor stap gedocumenteerd. Hierdoor kunnen wij een stabiele, hoge kwaliteit garanderen.

Icon line-left-right
Icon line-left-right-mobile
Stap 3:

Het systeem opstarten.

Direct beginnen met besparen

Zijn de zonnepanelen en de omvormer aangesloten op de meterkast? Dan zorgen de monteurs er meteen voor dat jouw systeem werkt. Jij bespaart vanaf nu!

Icon line-right-left
Icon line-right-left-mobile
Stap 4:

Direct besparen.

Direct hulp en gratis bereikbaar

Onze monteurs leggen aan jou uit hoe je de prestaties van je zonnepanelen kan bijhouden. Ook na de installatie staan we voor je klaar. Onze helpdesk medewerkers staan je direct te woord en bieden hulp en ondersteuning waar nodig.

Icon line-left-middle
Icon line-left-middle-mobile

En dat alles, ook mogelijk zonder spaargeld!

Wij helpen je graag mee. Bel 050-7119705 voor subsidie ondersteuning

 

BTW Teruggave

BTW-Teruggave voor zonnepaneel eigenaren
Subsidie Actief
Geldig tot: 31-12-2022
icon-chevron-toggle

Het kan zijn dat je zonnepanelen in totaal € 4.700 kosten, maar je uiteindelijk € 4.000 betaalt. De Belastingdienst ziet je namelijk als een klein “mini-energiebedrijfje”. Het voordeel daarvan is dat je de btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen kan terugvragen. Tel uit je winst! Serveis ontzorgt je en vraagt de btw voor jou terug als je dit zou willen. Meer weten? Bel 050 711 9705 voor meer informatie.

Energiebesparing

Lening voor woningeigenaren
Subsidie Actief
Geldig tot: 31-12-2022
icon-chevron-toggle

Serveis werkt samen met verschillende partijen die het voor u als particulier mogelijk maakt om voor een laag rentetarief een duurzame lening te krijgen. Als u kiest voor een langere looptijd, betaalt u gedurende de looptijd een lager maandbedrag. De totale kosten van de lening zijn wel hoger. Bovendien is bij een langere looptijd de kans groter dat uw persoonlijke situatie wijzigt, waardoor de lening niet meer bij u past. Houd u hier rekening mee bij het kiezen van de looptijd.

ISDE Subsidie

Voor particuliere woningeigenaren
Subsidie Actief
Geldig tot: 31-12-2029
icon-chevron-toggle

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 1 januari 2022 voor uw woning 1 of 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor eigenaar én bewoner aan.

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Met energiebesparende isolatiemaatregelen bedoelen we isolatie van spouw, dak, gevel, vloer of glas. Nieuw in de ISDE 2023 is de mogelijkheid om subsidie te ontvangen over één maatregel. Deze maatregel dient na 1 april 2022 uitgevoerd te zijn. Voor één maatregel komt deze subsidie neer op ongeveer 15% van het geschatte investeringsbedrag en bij twee maatregelen tot wel 30%.

Kan ik subsidie aanvragen voor 2 energiebesparende maatregelen als ik reeds in 2022 maatregelen heb uitgevoerd?
Ja, bij twee maatregelen kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn na 1 januari 2022. Tot maximaal 24 maanden na uitvoering en betaling van de eerste of reeds genomen maatregelen kan een aanvraag worden ingediend. Bij één maatregel kunt u subsidie aanvragen voor werkzaamheden die na 1 april 2022 uitgevoerd en betaald zijn.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vragen over onze producten

In hoeveel jaar verdien ik zonnepanelen terug?

Gemiddeld genomen verdien je zonnepanelen terug binnen 6-8 jaar. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar mee gaan, profiteer je daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie. And last but not least: wist je dat zonnepanelen ook een gunstig effect hebben op de woningwaarde?

 

 

Hieronder hebben we een voorbeeld berekening van de terugverdientijd. 

Het laten installeren van 14 zonnepanelen

Kosten installatie incl. btw en omvormer (twv €1.000): €5.200,-*

Met 355 Wattpiek (Wp) per zonnepaneel is dit in totaal 4.970 Wp.

Gemiddelde jaaropbrengst is in dit geval: 4.970 : 0,85 = 5.847 kWh

Bij een elektriciteitsprijs van €0,22 per kWh is de jaarlijkse besparing zo’n €1.286,35

 

 

*Prijzen variëren

 

 

De zonnepanelen in het voorbeeld hierboven verdien je dus binnen 4-5 jaar al terug. Als je de btw terugvraagt (ongeveer €1.000) krijg je al gelijk een groot deel van je initiële investering direct terug. Zo gaat de terugverdientijd van 4-5 jaar naar 3-4 jaar.

Wat is het verschil tussen een serieel- en een parallel geschakeld systeem?

Serieel geschakeld systeem

Bij een serieel geschakeld systeem worden alleen het eerste en het laatste paneel aangesloten op de omvormer. De rest van de panelen worden hiertussen geplaatst. Zo vormt er een soort stroomkring. Het rendement van alle zonnepanelen is dan afhankelijk van het minst werkende paneel.

 

 

 

Parallel systeem

Bij een parallel geschakeld systeem wordt er onder elk paneel een eigen optimizer geplaatst. Deze optimizer zorgt ervoor dat de omvormer de prestaties van elk afzonderlijk paneel kan uitlezen. Hierdoor hebben de panelen geen invloed op elkaars rendement. Ligt er een deel van de zonnepanelen in de schaduw? Dan heeft dit geen invloed op de panelen die in de zon liggen en dus beter presteren.

 

Wat het verschil tussen een power optimizer en een micro-omvormer?

Power optimizers hebben dezelfde functionaliteit als micro-omvormers, echter heb je nog een centrale omvormer nodig tussen de zonnepanelen en de meterkast. Bij micro omvormers heb je geen centrale omvormer nodig, wat weer ruimte in de woning scheelt.

Werken zonnepanelen ook in de winter?

Jazeker. Het is een misverstand dat zonnepanelen in de winter amper wat opleveren. Zonnepanelen werken op basis van licht; ook in de winter wekken zonnepanelen dus energie op. Van maart tot oktober is dat zo’n 30% van de jaarproductie. De overige 70% wordt in de periode april-september opgewekt.

Zit er veel onderhoud aan zonnepanelen?

Het enige onderhoud dat zo nu en dan nodig is, is het schoon (laten) maken van uw zonnepanelen. Echter geldt dat als je zonnepanelen plaatst onder een hoek van 30 graden of meer, deze door de regen schoongemaakt worden. Voor zonnepanelen onder een hoek van 15 graden is het aan te raden deze ieder jaar vrij te maken van vuil. Zo zorg je voor een optimale opbrengst.

Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren?

Schuine zonnepanelen vallen onder je opstalverzekering. Ze zitten namelijk vast aan je huis, dit wordt ook wel aard-en-nagelvast genoemd. Je bent daarmee verzekerd tegen schade door o.a. hagel, sneeuw, bliksem, storm en brand.

 

Echter is het zo dat bij een plat dak  de panelen niet aan het dak worden bevestigd maar op het dak. Hierdoor vallen zonnepanelen op een plat dak dus niet onder de ‘aard-en-nagelvast’ opstalverzekering.

 

Overigens kunnen zonnepanelen veel meer verduren dan je denkt. Als je op een zonnepaneel gaat staan met je volle gewicht is er niets aan de hand. Het is wel aan te raden om je verzekeringsmaatschappij te informeren dat je zonnepanelen op je huis hebt laten plaatsen. Zonnepanelen verhogen namelijk de woningwaarde. Hierdoor moet wellicht de verzekerde waarde van de woning opnieuw worden bepaald.

 

Let op: het bovenstaande geldt als je eigenaar bent van de woning. Als je zonnepanelen hebt laten plaatsen op een huurwoning dan geldt dat de opstalverzekering op naam van de verhuurder staat.

Gratis dakscan

Berekenen binnen 1 minuut uw besparing.

De ingevoerde gegevens zijn SSL beveiligd