https://duurzaam.serveis.nl/financieringen/energiebesparing/ Energiebesparing

Serveis werkt samen met verschillende partijen die het voor u als particulier mogelijk maakt om voor een laag rentetarief een duurzame lening te krijgen. Als u kiest voor een langere looptijd, betaalt u gedurende de looptijd een lager maandbedrag. De totale kosten van de lening zijn wel hoger. Bovendien is bij een langere looptijd de kans groter dat uw persoonlijke situatie wijzigt, waardoor de lening niet meer bij u past. Houd u hier rekening mee bij het kiezen van de looptijd.

https://duurzaam.serveis.nl/financieringen/isde-lening/ ISDE Subsidie

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 1 januari 2022 voor uw woning 1 of 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor eigenaar én bewoner aan.

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Met energiebesparende isolatiemaatregelen bedoelen we isolatie van spouw, dak, gevel, vloer of glas. Nieuw in de ISDE 2023 is de mogelijkheid om subsidie te ontvangen over één maatregel. Deze maatregel dient na 1 april 2022 uitgevoerd te zijn. Voor één maatregel komt deze subsidie neer op ongeveer 15% van het geschatte investeringsbedrag en bij twee maatregelen tot wel 30%.

Kan ik subsidie aanvragen voor 2 energiebesparende maatregelen als ik reeds in 2022 maatregelen heb uitgevoerd?
Ja, bij twee maatregelen kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn na 1 januari 2022. Tot maximaal 24 maanden na uitvoering en betaling van de eerste of reeds genomen maatregelen kan een aanvraag worden ingediend. Bij één maatregel kunt u subsidie aanvragen voor werkzaamheden die na 1 april 2022 uitgevoerd en betaald zijn.

https://duurzaam.serveis.nl/financieringen/btw-teruggave/ BTW Teruggave

Het kan zijn dat je zonnepanelen in totaal € 4.700 kosten, maar je uiteindelijk € 4.000 betaalt. De Belastingdienst ziet je namelijk als een klein “mini-energiebedrijfje”. Het voordeel daarvan is dat je de btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen kan terugvragen. Tel uit je winst! Serveis ontzorgt je en vraagt de btw voor jou terug als je dit zou willen. Meer weten? Bel 050 711 9705 voor meer informatie.